CarePhone

Bærbart produkt med DECT teknologi

ECT - Nødkald, CarePhone

Processen

CarePhone er udviklet til nødkald. Desuden er det et OEM produkt, udviklet af ECT. Udviklingen blev udført i samarbejde med en ekstern partner. De stod for industrielt design, lyd design og markedsundersøgelser.

ECT - Nødkald, CarePhone

Udfordring

ECT ønskede at udvikle et smart nødkaldsapparat til ældre og handicappede. Med produktet skulle de nemt kunne komme i forbindelse med hjælp. Derfor var det vigtigt at forstå målgruppen.

Produktet skulle derfor være:
– Nemt at håndtere
– Være vandafvisende
– Nem at oplade
– Levere tovejs kommunikation

Udfordring

ECT ønskede at udvikle et smart nødkaldsapparat. Med produktet skulle ældre og handicappede, nemt kunne komme i forbindelse med hjælp. Derfor var det vigtigt at forstå målgruppen, som ønsker sig stor brugervenlighed.

Krav til produktet:
– Nemt at håndtere
– Være vandafvisende
– Nem at oplade
– Levere tovejs kommunikation
– Prisoptimeret produkt design
– Optimeret akustik

ECT - Nødkald, CarePhone

Løsning

CarePhone’en skulle leve op til mange krav. Dette krævede akustiske færdigheder. ECT skulle udvikle en sensitiv mikrofon og en stærk højtaler. Desuden, skulle lyden være krystalklar. Det lykkedes vores udviklere at justere de elektroniske og mekaniske komponenter. Resultatet blev fremragende akustik. Mikrofonen er så følsom, at den opfanger den mindste lyd. Højtaleren generer så god lyd, at brugeren sagtens kan høre det.

Når CarePhone’en placeres i opladestationen, forbedres de akustiske egenskaber. Det bliver derfor naturligt, at placere CarePhon’en der om natten. Desuden sikre dette opladning. Tilmed aktiveres nattilstand, og et LED lys oplyser nødkaldsknappen.

ECT - Nødkald, CarePhone

CarePhone’en skal som alle andre elektroniske produkter oplades. Dette kan være svært for ældre at huske. Vi har designet produktet, så det bliver mere naturligt at oplade. Der er ingen svære kabler, der skal tilsluttes. Ladestationen placeres på sengebordet, hvor brugeren naturligt ville placere CarePhone’en. Ladestationen er formet som en lille skål, hvor stærke magnet trækker den ned. Dermed sikres korrekt tilkobling. Desuden kan batteriet holde flere dage uden opladning.

Derudover, generere CarePhone’en nogle få lyd. Disse lyde er designet til at understrege den specifikke grund til lyden. Vi havde lyd designere indover, for at sikre den bedste brugervenlighed.

Nødkald med CarePhone

Nødkald med CarePhone er nemt. Med et simpelt tryk sættes brugeren i forbindelse med hjælp. Tovejskommunikationen sikre at brugeren kan tale med centralen. Dermed sikres, at den rigtig hjælp sendes.

CarePhone’en skal som alle andre elektroniske produkter oplades. Dette kan være svært for ældre at huske. Vi har designet produktet, så det bliver mere naturligt at oplade. Der er ingen besværlige kabler, der skal tilsluttes. Ladestationen placeres på sengebordet, hvor brugeren naturligt ville placere CarePhone’en. Ladestationen er formet som en lille skål, hvor stærke magnet trækker den ned. Dermed sikres korrekt tilkobling. Desuden kan batteriet holde flere dage uden opladning.

Derudover, generere CarePhone’en nogle få lyde. Disse lyde er designet til at understrege den specifikke grund til lyden. Vi havde lyd designere indover, for at sikre den bedste brugervenlighed.

ECT - Nødkald, CarePhone

Nødkald med CarePhone

Når det kommer til hardware, er det vigtigt at tage højde for produktionen. Slutprisen af produktet afhænger af den tid, det tager at samle produktet. Derfor kan det ofte godt betale sig, at udvikle designet, så det er nemt at samle. Selve designet bliver måske dyre, men i sidste ende bliver produktet billigere. Man spare altså penge på produktionsomkostninger.

Elektroniske produkter skal opfylde visse lovgivningsmæssige krav. Ved at overveje disse krav fra starten, kan vi undgå fejl. Vi overvejer både design, produktion og lovgivningsmæssige krav, for at holde prisen nede.